OM VÄSTERÅS POWER TRAIL

Vad är Västerås Power Trail och varför ska just du delta?

NÄR?

8e juni, första start 18:30

VAR?

Vedbobacken - Naddenvägen,
724 82 Västerås

Nu är det dags för Västerås Power Trail igen. Trailloppet i Västerås som är en utmaning och ett kraftprov för både motionär och elit. Loppet går vid Vedbobacken och blir ett race både uppför backen och ner i den fina skogen bakom! Det är som löpning ska vara. Löpning i naturen. Löpning på riktigt.

Klasser

Man
Herrar 10km
Kvinna
Damer 10km
Man
Herrar 5km
Kvinna
Damer 5km

BANPROFIL OCH KARTA

Bansträckning
Banprofil OCAD Karta

Efter 2016 års tävling fick vi mycket beröm för den roliga banan på Västerås Power Trail. På 2017-års tävling kommer därför 5 och 10 km banan i stort ha samma sträckning som 2016. Det är en omväxlande bana med branta backar och löpning på både stora och små stigar samt en del obanad skogslöpning i terrängen söder om Vedbobacken.

Banans tuffa start och avslutning vid Vedbobacken med garanterad mjölksyra är självklart kvar. Dock har den spektakulära våtmarken som vi sprang genom förra året, ”Ivar Blötmyr”, till årets upplaga fått strykas. Anledningen är att markägaren (Västerås Stad) inte gett oss tillstånd att springa genom våtmarken. Banan leds istället om på fina berghällarna söder och väster om våtmarken.

Om du är trött på att springa på grus och asfalt och istället vill uppleva branta backar, smala stigar och obanad skogslöpning, anmäl dig till Västerås tuffaste löptävling. Hoppas vi ses den 8 juni!

Rickard Svensson
Banchef

ARENAN

Addressen är Naddenvägen, 724 82 Västerås.

Du kan ta buss nummer 4a och gå av vid Hagaberg.

Förvaring

Det kommer att erbjudas möjlighet att lämna in mindre värdesaker, så som plånbok, nycklar och mobiltelefon, i en bevakad värdeförvaring på arenan under loppet. Värdeförvaringen är gratis och nummerlappen gäller som identifiering vid inlämnande och uthämtning. Det kommer även finnas möjlighet att förvara sin väska under tak så att den håller sig torr om vädret skulle råka vara blött under kvällen.

Servering

Då Vedbobackens kiosk kommer att hålla öppet under kvällen finns det möjlighet att gå in för att äta en bit mat eller sätta sig ner för att vila en stund före eller efter loppet. Vi kommer att ha kaffe, hamburgare, korv, panpizza, pannkaka, våfflor, drickor, glass och godis till försäljning.

Första Hjälpen

Första hjälpen finns på arenan från kl. 18.00 till tävlingens slut. Första hjälpen på arenan finns i första hand till för tävlande. Publik och medföljande hänvisas till ordinarie sjukvård på akutmottagningen, Västerås lasarett. Första hjälpen på arenan är utrustad med hjärtstartare. Det finns inga sjukvårdare efter banan.

MYTEN OM VÄSTERÅS POWER TRAIL

Ivar Blötmyrs Trofé

Allt började med Ivar Blötmyr, den femte okände sonen till Ragnar Lodbrok. Han hade bara brosk i benen. Han var dock stor, stark och vacker och en av de visaste som någonsin levat. Han tillhörde en härdad stam med längtan till äventyr och tävling. Han hade en kärlek till naturen - källan för livslust och levnadskraft. Allt som oftast såg man honom utmana naturen springandes i närheten av Svartåns mynning. Svartåns mynning, denna plats som gav staden Västerås sitt namn, denna plats som 1 000 år efter Ivar Blötmyrs födelse fick stor betydelse när industrihistoria skrevs, där kraften bokstavligen flödade. Ivar fick sedermera makt över staden Wæsteraros. Ivar levde för den ensamma striden mot markernas hinder. Som den gladlynta och frimodiga person han var styrde han staden generöst och var år drog han till sig de bästa kämparna i en årlig löpning. Då kallades tävlingen Ivar Blötmyrs Trofé.

Nu för vi traditionen från Ivar Blötmyr vidare. Västerås Power Trail är kraft, kärlek och natur - springandes.

PRISER

Fina hederspriser delas ut till de tre främsta i klasserna Herrar/ damer 5 och 10 km.


Bland alla deltagare lottar vi ut priser. Dessutom finns specialtävlingar med priser att tävla om under banan. Prisutdelningen kommer att genomföras på arenan vid Vedbobacken när alla deltagare har gått i mål. Speakern kommer att meddela när prisutdelningen kommer att starta. Priserna kommer från våra sponsorer och samarbetspartners.

VEDBOBACKENS BERGSPRIS

Direkt efter starten kommer första mjölksyrachocken då Vedbobacken ska bestigas. Det som väntar är 250 meter löpning uppför med totalt 44 meters höjdskillnad. På toppen av Vedbobackensacken väntar en dam/herrhjälm i 5 respektive 10 km klassen. Hon/han som först tar hjälmen och som sedan springer med den på huvudet under resten av loppet har vunnit Vedbobackens Bergspris.

THE STEAMHOTEL

Ni vet väl att ett nytt hotell öppnar i stan? Vi har inlett ett samarbete med The Steam Hotel, som sponsrar oss med priser. Om ni anmäler lag så är ni med på en utlottning av en 3-rätters middag för hela laget på hotellet. Och ni vet väl att om ni anmäler ett lag till Västerås Power Trail, så då gör ni det "5 till priset av 4". Genom att anmäla ett lag bestående av minst 5 personer, så tar ni del av denna run-together-deal. Följ gärna vår nya samarbetspartner på facebook, så följer ni med på resan till invigningen av det nya hotellet.